Negen gangen bij ProRail

De medewerkers van ProRail krijgen van hun werkgever een bedrag om met Kerst tijdens hun dienst tóch een lekkere feestmaaltijd te kunnen nuttigen. Chinees, pizza, patat desnoods. Het geld mag naar eigen inzicht worden besteed. Op de Verkeersleidingspost in Utrecht werkt Daniel Garcia van Rooijen, een man die graag kookt en ook thuis de koksbuis draagt. Hij vindt het zonde om het budget te besteden aan afhaalmaaltijden. Hij geeft het geld liever uit aan een door hem bereide 9-gangen menu voor zijn collega’s. Zoals zijn eerdere menu bestaande uit onder meer paté met gekonfijte zilveruitjes, bospaddestoelensoep, biefstuk met asperges en aardappelpuree, luxe bonbons en daar tussendoor nog eens vijf heerlijke gangen. Hij bereidt het allemaal met plezier, en zijn collega’s leveren hun pauzes met liefde in om hem hiervoor vrij te maken tijdens de dienst.

Dit jaar werkt Daniel alle feestdagen. Wat het menu met Kerst deze keer gaat worden, houdt hij geheim. En geen zorgen over Daniels gezin dat thuis achterblijft. Dat is bijeen met de rest van zijn familie die net zo graag kookt. ‘Een familiedingetje’, zegt hij.